Založ si blog

Inšpirácie do vašej spálne

Chystáte sa rekonštruovať svoj byt a chýba vám inšpirácia, ako si zariadiť vašu spálňu? Prvým kritériom by malo byť hlavne to, aby ste sa v nej cítili dobre a príjemne. Jedine tak vás čaká príjemný a spokojný spánok, vďaka ktorému načerpáte veľké množstvo novej energie.

Prírodné tóny majú prevahu

Určite by ste do svojich spální nemali voliť agresívne farby. Naopak najväčší úspech majú momentálne prírodné tóny. Začať by ste mali samozrejme vhodným náterom.

Ako najideálnejšie farba sa javí svetlozelená, ktorá navodí príjemný a veľmi ukľudňujúci pocit. Ak sme hovorili o prírodných tónoch, máme na mysli aj prírodné materiály. A tým najobľúbenejším a zároveň veľmi odolným materiálom je samozrejme drevo, ktoré je obľúbené nielen v spálňach, ale vo väčšine miestností.

Pokiaľ teda zvolíte tradičný drevený nábytok, určite je dobré z rovnakého materiálu vyrobiť aj podlahu, aby všetko perfektne a dobre ladilo.

S množstvom nábytku to nepreháňajte

Až budete vyberať konkrétny nábytok, rozhodne nie je nutné to s ním preháňať. V spálni stačí len niekoľko základných kúskov, ktoré sú nevyhnutne potrebné. Základom je samozrejme kvalitná posteľ, ideálne z masívu. Tento materiál vám zaručí nielen skvelú pevnosť, ale aj odolnosť. Posteľ vám tak bez problémov vydrží aj niekoľko desiatok rokov.

K posteli nevyhnutne patrí aj nočné stolíky, ideálne vrátane lampičiek. V prípade, že si jeden z partnerov chce pred spaním čítať, tak mu lampička skvele poslúži a zároveň nijako neruší toho druhého. Ďalej už stačí iba niekoľko úložných priestorov. Tými sa rozumie priestranná komoda alebo skriňu, do ktorej uložíte všetky svoje veci.

Všetok nábytok by mal samozrejme v prírodných tónoch, ideálne tmavších, nie však úplne. Drevo je totiž jeden z mála materiálov, ktoré pravdepodobne nikdy nevyjdú z módy a je tak zbytočné ho pokaziť rôznymi nátermi.

Zdroje obrázkov nabytokabyvanie.sk

Inšpirácie na zariadenie spálne a výber postele

25.05.2013

Posteľ z masívu je tým najlepším, čo môžete sebe i svojej spálni dopriať – je zdravotne nezávadná, vydrží dlhé roky a nikdy nestratí svoj ​​šmrnc. A to predsa stojí za to.Hlavnou výhodou postelí z masívu je to, že ide o lôžka dlhodobo lacnejšie. Aj keď je zvyčajne potrebná väčšia počiatočná investícia, budete minimálne vedieť, že platíte za [...]

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29

Na mieste zasahujú dve pozemné ambulancie záchrannej zdravotnej služby aj posádka záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 21812x
Priemerná čítanosť článkov: 10906x

Autor blogu

Kategórie